دانلود فرآيند ارزيابي و داوري طرح در جشنواره بين المللي خوارزمي

اركان علمي و اجرايي جشنواره بين‌المللي خوارزمي

 اركان تصميم‌گيري و برنامه‌ريزي جشنواره عبارتند از:

رييس شوراي راهبردي جشنواره، (وزير علوم، تحقيقات و فناوري ) ،  شوراي راهبردي جشنواره، دبير جشنواره، مدير اجرايي جشنواره، كميته اجرايي رئيس شوراي راهبردي جشنواره، صدور احكام اعضاي هيات داوران و شوراي راهبردي تصويب سياست‌ها، برنامه‌ها و بودجه جشنواره ، تصويب نوع و ميزان جوايز، تصويب و فراهم كردن تسهيلات و امكانات اجرايي را به عهده دارد.

كميته اجرايي وظايفي چون برنامه ريزي ، زمان بندي ، هماهنگي و پيگيري امور علمي و اجرايي را زير نظر دبير جشنواره به انجام مي‌رساند.

اركان علمي جشنواره عبارتند از : هيات داوران ، گروه‌هاي تخصصي، كارشناسان

مراحل ثبت نام تا داوري

مرحله اول : ثبت اطلاعات توسط متقاضي

مرحله دوم:  ارزيابي اوليه

مرحله سوم:  ارزيابي كميته تخصصي

مرحله چهارم : هيئت داوران

ادامه توضيحات را در ادامه مطلب يا در پرونده هاي دانلودي زير ببينيد ....

دانلود پرونده مربوط با توضيحات كامل به صورت docx.


دانلود پرونده مربوط با توضيحات كامل در قالب pdf.

فرآيند ارزيابي و داوري طرح در جشنواره بين المللي خوارزمي

اركان علمي و اجرايي جشنواره بين‌المللي خوارزمي

 اركان تصميم‌گيري و برنامه‌ريزي جشنواره عبارتند از:

رييس شوراي راهبردي جشنواره، (وزير علوم، تحقيقات و فناوري ) ،  شوراي راهبردي جشنواره، دبير جشنواره، مدير اجرايي جشنواره، كميته اجرايي

رئيس شوراي راهبردي جشنواره، صدور احكام اعضاي هيات داوران و شوراي راهبردي تصويب سياست‌ها، برنامه‌ها و بودجه جشنواره ، تصويب نوع و ميزان جوايز، تصويب و فراهم كردن تسهيلات و امكانات اجرايي را به عهده دارد.

كميته اجرايي وظايفي چون برنامه ريزي ، زمان بندي ، هماهنگي و پيگيري امور علمي و اجرايي را زير نظر دبير جشنواره به انجام مي‌رساند.

اركان علمي جشنواره عبارتند از : هيات داوران ، گروه‌هاي تخصصي، كارشناسان

مراحل ثبت نام تا داوري

مرحله اول : ثبت اطلاعات توسط متقاضي

اين مرحله شامل ورود به سامانه الكترونيكي جشنواره بين‌المللي خوارزمي و ثبت مشخصات فردي طراح يا نماينده است در صورت تطابق سن شركت كننده با مجوز سيستم براي ثبت نام، شناسه كاربري و رمز عبور از طريق پست الكترونيكي براي متقاضي ارسال مي‌شود.

اين ثبت نام با تكميل پرسشنامه و ثبت اطلاعات حداقل يك طرح كامل مي‌شود. به هر طرح يك كد رهگيري اختصاص داده مي‌شود. در كاربرگ ثبت طرح، عنوان طرح به فارسي و انگليسي، زمينه طرح (ماهيت)، گروه تخصصي (زمينه موضوعي)، مراحل اجرايي طرح ( پژوهشي، نيمه صنعتي، توليد انبوه )، وضعيت فعلي طرح (جاري، خاتمه يافته)، خلاصه طرح و كلمات كليدي آن درج مي‌گردد.

در صورتيكه نياز به ارسال مستندات و مدارك به صورت فيزيكي از طريق پست باشد، شركت كننده  مي‌بايست اين مورد را در كاربرگ ثبت طرح قيد نمايد در اين صورت ارسال طرح به گروه تخصصي منوط به دريافت اين ضمائم به صورت فيزيكي خواهد شد.

پس از ثبت طرح،  پرسشنامه مربوط به اين طرح با مشخصاتي از طراح ، سوابق تحصيلي و شغلي و مشخصاتي از طرح و ويژگيهاي آن تكميل و در پرونده الكترونيكي وارد مي‌شود. پس از انجام كليه مراحل و ارسال پرسشنامه، افزودن مستندات الكترونيكي و ارسال مستندات فيزيكي، متقاضي مي‌تواند از طريق صفحه كاربري و پست الكترونيكي خود از روند بررسي و كارشناسي طرح مطلع شود.

ماهيت طرح در 5 طبقه تعريف شده است : بنيادي ، كاربردي ، توسعه‌اي ، اختراع و نوآوري

زمينه موضوعي طرح در 16 گروه تخصصي قابل طبقه بندي است : برق و كامپيوتر ، زيست فناوري ،  علوم پايه پزشكي ، صنايع شيميايي ، صنايع و مديريت فناوري، علوم پايه ، عمران ، فناوري نانو ، كشاورزي و منابع طبيعي ، مكانيك، مكاترونيك، مواد متالورژي و انرژيهاي نو ، فناوري اطلاعات ، هنر و معماري ، هوا فضا ، و گروه  طرحهاي ويژه براي صنايع دفاعي

دبيرخانه پس از كنترل مدارك و اطلاعات ورودي در پرسشنامه و اطمينان از تكميل پرونده و مستندات، نسبت به ارسال آن براي رئيس گروه تخصصي مرتبط اقدام مي‌نمايد.

مرحله دوم:  ارزيابي اوليه

هر يك از كميته هاي تخصصي متشكل از يك يا چند زير شاخه است كه زمينه‌هاي موضوعي مختلف آن گروه علمي را پوشش مي‌دهد براي مثل در گروه تخصصي برق و كامپيوتر زير شاخه مخابرات ، قدرت، فناوري اطلاعات و ........ وجود دارد بررسي و ارزيابي اوليه با توجه به معيارهاي متناسب با ماهيت طرح (از نظر گروه تخصصي ) توسط كارشناس در زير شاخه مربوطه انجام شده و فرم اوليه كارشناسي براي آن طرح تكميل مي‌شود. به منظور ارزيابي دقيق ، در صورت لزوم اعضاي گروه تخصصي از طرح‌ بازديد به عمل آورده و از متخصصان مربوطه و مراجع ذيربط نيز نظر خواهي ميي نمايند.

 نتيجه بررسي محتوايي پروژه با شاخصهايي چون نوآوري ، كاربردي بودن ، ارزش علمي ، توجيه اقتصادي، تشابه و سابقه پروژه در دوره هاي قبلي، توسط كارشناس و ارزياب در فرم ارزيابي اوليه ثبت شده و در جلسه‌اي با حضور مدير و كارشناسان زير شاخه مربوطه غربال اوليه و مقايسه‌اي در خصوص پرونده طرحهاي مورد ارزيابي انجام مي‌شود و تعدادي از پرونده‌ها  براي ارجاع به مرحله بالاتر ارزيابي و طرح در كميته تخصصي پيشنهاد مي‌شوند .

مرحله سوم:  ارزيابي كميته تخصصي

در اين مرحله كميته تخصصي كه متشكل از رئيس پژوهشكده (رئيس كميته تخصصي) ، روساي زير گروه ، اعضا هيئت علمي داخلي و گاهي كارشناس و صاحب نظر مدعو خارج از سازمان است تشكيل مي‌گردد و نظر خواهي درباره طرحهاي انتخاب شده از گروههاي مختلف، انجام مي‌شود. البته براي اطلاع و كسب نظر همه اعضا كميته و اطمينان از دقت ارزيابي كارشناسان زير گروه، مشخصات همه طرحهاي مورد ارزيابي در زير گروه (هم انتخاب شده و هم رد شده) مجددا در جلسه كميته تخصصي عنوان خواهد شد. در اين مرحله مواردي چون چگونگي اشاعه موضوع از طريق انتشارات ( مقالات ، شركت در كنفرانسهاي داخلي يا خارجي ، تاليف كتاب و ....) ، پيامدهاي علمي و پژوهشي‌ طرح،  چگونگي مستند سازي ، نتايج بازديدها و ...... نيز مورد توجه قرار گرفته و بر  اساس امتيازات و آرا اكثريت حاضر در جلسه  نهايتا امتياز دهي به هر طرح و سپس طبقه بندي آنها انجام مي‌شود .

پس از ارزشگذاري و رتبه بندي اوليه طرحهاي زير گروههاي مختلف ، طرحهاي برتر از طرف كميته نخصصي جهت طرح در هيئت داوران به دبيرخانه جشنواره ارسال مي‌شود.  نظرات و توصيه هاي كارشناسي براي طرحهاي رد شده نيز در فرمهاي مربوطه ثبت شده و تمام پرونده ها به دبيرخانه برگشت داده مي‌شود در برخي  موارد توصيه مي‌شود طرحي پس از انجام اصلاحات در سال بعد به مسير ارزيابي بازگردد.

مرحله چهارم : هيئت داوران

داوران جشنواره بين المللي خوارزمي از بين صاحب نظران، پژوهشگران و اساتيد تراز اول كشور كه بسياري از آنان خود از برگزيدگان جشنواره نيز مي‌باشند از طرف رئيس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي به وزير علوم ، تحقيقات و فناوري پيشنهاد مي‌شوند كه در صورت صلاحديد و موافقت، احكام آنان به امضا وزير صادر و ابلاغ مي‌شود. هيئت داوران عالي ترين مرجع تصميم گيري علمي و تخصصي جشنواره است كه بررسي نهايي ارزش علمي و فني طرح‌هاي ارايه شده توسط گروه‌هاي تخصصي، تعيين برگزيدگان نهايي جشنواره، رتبه بندي طرح‌هاي برگزيده در سه سطح اول دوم و سوم و بررسي مجدد طرحهاي مورد اعتراض را به عهده دارد.

هيئت داوران در چندين جلسه تمام طرحهاي معرفي شده از كميته‌هاي تخصصي مختلف را با حضور كارشناس ارزياب و رئيس كميته تخصصي مرتبط با طرح، مورد بررسي و ارزيابي نهايي قرار داده و آرا خود را نسبت به انتخاب يا رد طرح و تناسب موضوع و ماهيت طرح با ويژگيها و شاخصهاي اعلام شده با توجه به امتيازات كسب شده در كاربرگ ارزيابي اعلام مي‌نمايند. نتايج اين راي گيري صورت جلسه شده و به امضا تمام اعضاي حاضر در هيئت داوران مي‌رسد. حد نصاب نصف به اضافه يك براي قبول طرح و كمتر از آن براي رد طرح در نظر گرفته شده است.

پس از اتمام جلسات داوري و تعيين قبولي و رد طرحها ،  در جلسه آخر  داوران بر اساس فهرستي  كه  به تفكيك زمينه موضوعي،  ماهيت طرح ، امتياز گروه تخصصي و آرا داوران طبقه بندي و مرتب شده رتبه بندي طرح را  براي كسب مقام اول تا سوم در هر زمينه و ماهيت طرح انجام مي‌دهند. از آنجا كه براي كسب رتبه حد نصابهايي وجود دارد و طرحها به صورت مقايسه‌اي با هم رتبه بندي نمي‌شوند در بسياري موارد ممكن است رتبه هاي اول يا دوم در يك زمينه وجود نداشته باشد يا طرحي با امتياز كمتر در كميته تخصصي و آرا كمتر در هيئت داوران بر حسب ماهيت خود ، رتبه‌اي را  كسب كند كه طرحي با ماهيت ديگر حتي با داشتن نمره و آرا بالاتر در رتبه‌اي پايين تر از آن قرار گيرد. پس از انتخاب نهايي،  نتايج داوري به برگزيدگان و ديگر سازمانها و واحدهاي ذيربط مانند وزارت علوم ، بنياد ملي نخبگان اطلاع داده خواهد شد .

دانلود پرونده مربوط با توضيحات كامل به صورت docx.

 

دانلود پرونده مربوط با توضيحات كامل در قالب pdf.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد